Het is woensdagochtend, het giet buiten.

Ik zit droog in tramlijn 13 en reis van het uiterste westen van Amsterdam naar het Centraal Station. De conductrice begroet iedereen die instapt met een stralende lach:  “Goedemorgen, welkom, kom binnen.”

 

Een lach verschijnt op ieders kletsnatte gezicht. Ongeacht het aantal mensen dat instapt, ze blijft dit doen. Rondom het centrum begroet ze afwisselend in het Engels en Nederlands.

 

Ik kijk toe en geniet van het effect van de begroeting en de reactie van de reizigers daarop. Maar ook van de vrolijkheid van de conductrice. Ik reis vaak met het openbaar vervoer en hier kan menig tram-, trein- of buspersoneel van leren.

 

Zo maak je niet alleen je reizigers blij maar zorg je er ook voor dat je zelf een leuke dag hebt: iedereen groet en lacht terug! Hoe doe jij dat?

 

Babs Asselbergs schrijft regelmatig blogs over haar eigen klantervaringen en die van anderen. Babs geniet van de kleine dingen die het verschil maken, maar weet ook dat deze little acts of kindness daadwerkelijk effect hebben. Babs gelooft erin dat als we bewuster zijn van ons gedrag en het effect daarvan op anderen we samen de wereld mooier kunnen maken voor klanten en voor onszelf. Babs is expert op het gebied van klantbeleving en klantgerichtheid en, samen met Nienke Bloem, founder van the Customer Experience Game.