Met het team Marketing & Fondsenwerving speelden we een toffe Customer Experience Game op een prachtige locatie, de kleine Melm, in de weilanden in Soest.

Tof omdat

  • Het een zeer energieke, klantgerichte en creatieve groep was met mooie verhalen en toffe ideeën die voor verbinding met elkaar en met klanten zorgen. Een groep die hun klanten best goed kent, dat komt o.a doordat ze vaak in de schoenen van hun klant staan: ze collecteren namelijk zelf ook! Het plezier dat de groep onderling met elkaar heeft én de competitieve geest zorgde veel inzichten en inspiratie.
  • Het de eerste keer is dat we de CX Game speelden voor een goede doelenorganisatie. Wie je klant ook is, in welke branche je zit het maakt niet uit. De CX Game werkt altijd. Immers, de vragen en opdrachten zijn tailor made. Voor deze sessie hebben we specifiek gekozen om de collectanten en donateurs als klant centraal te zetten. De klantgroep van Alzheimer Nederland is breder maar door te focussen konden we concreter worden en dichter bij deze klantgroep komen

 

Leren van andere organisaties

Op de vraag van “welke organisatie wil je graag iets leren?” kregen we dit keer een heel verrassend antwoord: Adopteer een kip! Waarom? Je steunt een goed doel, klanten worden op de hoogte houden (je krijgt een update hoe het met je kip gaat) en je krijgt er waarde voor terug (eieren). Voor dit team een inspiratiebron om na te denken hoe donateurs op de hoogte te houden van wetenschappelijk onderzoek. Leuk om eens verder te kijken dan Coolblue, bol.com, Picnic en KLM.

 

Resultaat: verbinding, plezier & mooie inzichten en ideeën

Er zijn mooie ideeën bedacht om donateurs en collectanten in het zonnetje te zetten. Maar vooral ook dat samen te doen, met alle collega’s. Hierdoor verbindt je collega’s die in hun dagelijkse werk geen of nauwelijks klantcontact hebben met de klant.

Na afloop noteerde de deelnemers hun inzicht op een ansichtkaart:

“mooi om te zien dat je in 2 minuten tot zoveel goede en creatieve ideeën kunt komen”

“dat we met zijn allen hart voor de zaak hebben, er veel kennis in huis is en een enorme drive”

“we moeten blijven nadenken waar we mee bezig zijn en voor wie we het doen”

 

Dank je wel Patricia Kerckhoff voor de uitnodiging om op jullie teamdag de CX Game te spelen.

Dank je wel alle medewerkers van het marketingteam voor jullie bevlogenheid en positieve energie

Dank je wel Nanda Idink voor het mee-faciliteren.

 

Een van de vragen was mij overtuigen om donateur te worden. Dat is gelukt! Met een prachtig -emotioneel- verhaal dat raakt. Zo maak je verbinding én het verschil. Vanaf nu ben ik donateur van Alzheimer Nederland!

#cxgame  #customerexperience #klantbeleving #klantgerichtheid #workshop #activatie #bewustwording #gamification #inspiratie #inzichten #verbinding #plezier #babsasselbergs

Babs Asselbergs fotografeert al haar hele leven en houdt ervan om anders naar de wereld om haar heen te kijken.  Anders kijken optimaforma. Precies wat zij in haar werk ook doet. Organisaties op een andere manier naar hun processen en dienstverlening laten kijken en medewerkers bewuster maken van hun gedrag en de service die zij verlenen aan klanten. Om hen vervolgens te leren het beter te doen voor klanten en met elkaar. Babs is gecertificeerd CX Professional – CCXP en co-founder van The Customer & Employee Experience Game by BlommaBerg.